top of page

Mooi artikel in de week van Twenterand!


De Danshal met zeven teams naar de Nederlandse kampioenschappen


VRIEZENVEEN - In haar relatief nog maar korte bestaan timmert dansstudio De Danshal al flink aan de weg. De dansstudio van Sophie Vugteveen en Esmée Wiltvank, met een vestiging in Almelo en in Vriezenveen, opende in 2022 haar deuren. Binnenkort dansen ze op het NK. 

Maar liefst zeven teams van De Danshal hebben zich na verschillende voorrondes met veel concurrentie van landelijke teams, weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dat op 22 juni aanstaande plaatsvindt in Rotterdam. “Zo supergaaf”, reageren Sophie en Esmée enthousiast. 

Voor alle leeftijden 

“Dansen is gezonde lichaamsbeweging en lichaamsbeheersing én plezier voor alle leeftijden. Ons jongste lid is drie jaar jong en onze oudste danser is 50+”. Esmée Wiltvank vertelt dat niet alleen de leeftijd van de leden van De Danshal varieert, maar dat ook het aanbod van hun dansstudio erg divers is met verschillende dansstijlen. “In Vriezenveen traint, naast de verschillende jazzdans groepen, ook een streetdance groep. Jazzdans is meer klassiek en formeel en komt voort uit het jazzballet. Streetdance is wat stoerder en wat vrijer. In Almelo hebben we sinds een jaar ook twee hiphop teams, waarvan er één volgend seizoen ook als selectiegroep zal starten” Maar ook showdansen kan bij De Danshal. “Showdansen is een themadans waarbij allerlei attributen worden gebruikt. Het is bijna theater”. “Maar we luisteren altijd goed naar onze leden. Als ze iets missen in het aanbod, dan gaan we kijken of we de geschikte docenten in huis hebben daarvoor of we gaan ernaar op zoek zodat we aan de vraag van onze dansers kunnen voldoen”. 

Met de bus naar Rotterdam

De jazzdans is het meest populair bij De Danshal. De verschillende groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau. Maar liefst drie jazz teams (C13, C16 en B16) hebben een plaats op het NK in Rotterdam weten te veroveren. Het team C13 (tot en met 13 jaar) traint in Vriezenveen en gaat op de foto voor de krant en ze steken daarbij hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. “We gaan samen met de bus naar Rotterdam, naar Ahoy, en moeten al heel vroeg in de ochtend weg”. Of ze er zin in hebben? “Héél veel zin!”, klinkt het enthousiast. De trainsters Esmée Wiltvank en Maaike Schipper kijken tevreden lachend toe als de jonge danseressen van team C13 vertellen hoe leuk ze het allemaal vinden en dat ze gaan dansen voor wel 5000 mensen op de tribune.“Onze trainster Isa Mekenkamp mag niet onbenoemd blijven hoor”, voegt Esmée nadrukkelijk toe. “Zij traint veel van de succesvolle teams”. Het jazzteam D13 (het instapniveau) heeft inmiddels de NK-finale achter de rug en eindigde op een mooie vijfde plek. Naast de vier jazz teams hebben ook drie showdanceteams van De Danshal de voorrondes met succes doorlopen en ook zij gaan op 22 juni mee naar het NK in Ahoy. “Een mooi resultaat waar we super trots op zijn”. Meer informatie over de resultaten op het NK op de website”.Door Petra Sibma

Comments


bottom of page